Menu

Check-in ved disken i lufthavnen

Check-in ved disken i lufthavnen

Check-in ved disken i lufthavnen er den proces, hvor passageren ved ankomsten til lufthavnen overdrager enhver bagage, som de ikke ønsker eller ikke må have med i flyets kabine. Det er også her, at passageren modtage et boardingkort, inden de kan gå ombord på flyet. Hvis det er muligt, anbefaler vi at bruge online check-in - det er mere praktisk, og du kan ankomme til lufthavnen senere.

Check-in diske

Efter ankomsten til lufthavnen kan du finde oplysninger om check-in til dit fly på informationstavlerne. Alle informationer kan findes ved informationsskranke eller ved informationstavlerne, der normalt ligger i nærheden af bagageområdet (check-in-diske).

Vær opmærksom!

Du skal ankomme til lufthavnen mindst 2 timer før planlagt afgang af dit fly.

Trin for trin

 1. Find den korrekte check-in gate for dit fly.
 2. Hav dine dokumenter klar - pas (eller nationalt id), bookingnummeret ved den online reservation (kode) eller en kopi af billetten (hvis du har en).
 3. Ved check-in disken vil du blive bedt om at præsentere ovenstående dokumenter, og du kan komme af med indcheckningsbagagen, som vil blive vejet. Herefter vil bagagen komme med ombord på flyet.
 4. Efter visningen af dokumenterne samt check-in af bagagen vil du modtage et boardingkort, som giver dig mulighed for at komme ombord på flyet.
 5. Efter afslutningen af check-in-proceduren, skal du fortsætte til det relevante sted, hvor alle passagerer skal igennem en sikkerhedskontrol.
 6. Under sikkerhedskontrollen skal alle passagerer placere genstande som nøgler, telefoner, bælter, elektronisk udstyr samt frakker, jakker og tørklæder i kasserne på transportbåndet.
 7. Når du har gennemført sikkerhedskontrollen, kan du fortsætte til den pågældende gate, hvorfra du kommer ombord på flyet. Tidspunktet for boarding er angivet på dit boardingkort. Når det er tid, vil lufthavnspersonalet informere dig om, at de nu er klar til, at du kan gå ombord på flyet.

Vær opmærksom!

Nogle flyselskaber anvender tillægsgebyrer for check-in i lufthavnen og udprintning af boardingkortet (fx Ryanair). Detaljerede oplysninger om boardinggebyrer findes i brugsbetingelserne for hver operatør. Det er passagerens pligt at være bekendt med disse vilkår.

Selvbetjeningsindcheckning i lufthavnen

For at undgå kø ved check-in kan du bruge selvbetjeningsmaskinerne, som findes i de fleste internationale lufthavne.

Trin for trin

 1. Find selvbetjeningsmaskinen - på lufthavnens webside kan du finde oplysninger om placeringen af disse maskiner.
 2. Giv maskinen oplysningerne fra det identitetskort, som du brugte til at købe billetten, samt nummeret (koden) i reservationsbekræftelsen.
 3. Hvis maskinen tillader det, kan du vælge dit sæde på flyet, eller det automatiske system vil tildele dig et sæde.
 4. Tag det trykte boardingkort med dig - det er påkrævet, så du kan komme ombord på flyet.

Vær opmærksom!

I visse lufthavne er muligheden for selvbetjeningsindcheckning kun tilgængelig, hvis passageren kun rejser med håndbagage.

De største lufthavne leverer selvbetjeningsindcheckning til indchecket bagage. I dette tilfælde vil du modtage et særligt mærke eller et klistermærke til at sætte på din bagage. Bagage skal mærkes og afleveres ved bagagedisken.

Selvbetjeningsindcheckning i lufthavnen er gratis.

Check-in på økonomiklasse

Passagerer til regulære flyselskaber, der har købt en billet i økonomiklassen, kan vælge mellem en række check-in-metoder:

 • Check-in i lufthavnen
 • Indtjekning via selvbetjening i lufthavnen
 • Online check-in
 • Check-in via telefon (via stemme eller dataoverførsel)

Ikke alle luftfartsselskaber tilbyder muligheden for at checke in via telefon (dog har Polish Airlines LOT en sådan mulighed tilgængelig i deres tilbud som en stemmeforbindelse). Det er klart, at den mest tilgængelige check-in-metode er online-check-in, hvor passagererne kan undgå mulige lufthavnskøer og frit gå videre til sikkerhedskontrollen efter at have afleveret bagagen ved de specifikke diske. Passagerer skal huske på, at de stadig skal gå gennem sikkerhedskontrollen.

Check-in på førsteklasse

For passagerer, der har købt billetter på førsteklasse (for visse flyselskaber gælder dette også for businessklassen), giver regulære flyselskaber særlige bagageafleveringspunkter. Takket være disse bekvemmeligheder kan passagerer, der flyver med førsteklasse, regne med hurtige og problemfri formaliteter i lufthavnen. Førsteklasses check-in-punkter er tydeligt markeret, ligesom yderligere hurtige sikkerhedscheckpunkter.

Passagerer, der rejser med førsteklasse, kan naturligvis bruge online, selvbetjening eller telefonindcheckning. British Airways tilbyder f.eks. en smart telefonindtjekning via dataoverførsel - passageren får en stregkode fra boardingkortet og kan udskrive den på en bærbar printer. En sådan mulighed er stadig ikke tilgængelig hos alle flyselskaber, men det bliver mere og mere populært.

Tips og forslag i denne artikel og relaterede artikler er kun til hjælp og orienteringsformål og må ikke udgøre grundlaget for et krav mod eSkytravel.dk.

Indeholder denne artikel de oplysninger, du ledte efter? Ja | Nej
Efter min mening er denne artikel:
Tak for din mening!