Menu

DAT Danish Air

Advertisement

De bedste flyvninger med Danish Air på eSky

Pris for 1 voksen tur-retur

Advertisement

✔️ Hvor flyver Danish Air hen?

Danish Air tidsplan dækker ruter fra mange populære byer. Hvis du vil tjekke tilgængeligheden af forbindelserne, skal du bruge eSky-søgemaskinen.

✔️ Hvornår kan jeg købe de billigste billetter til en flyvning med Danish Air?

Det er bedst at købe billetter til en flyvning med Danish Air i god tid.

✔️ Hvilke flyselskaber opererer på lignende ruter?

Til de byer, som Danish Air flyver til, flyver andre flyselskaber også til, og du kan finde dem i eSky-søgemaskinen.

✔️ Kan jeg booke et hotel sammen med Danish Air fly?

Ved at bruge eSky-søgemaskinen kan du booke et hotel sammen med flyvningen under Fly+Hotel-pakken. Takket være dette vil din rejse ikke kun være behagelig, men du vil også spare penge på grund af pakkerabatterne.

Få mere at vide om Danish Air

Danish Air

Danish Air, også kaldet DAT, er et af de danske flyselskaber. Det danske flyselskab blev grundlagt i 1989 af de to danskere Kirsten og Jesper Rungholm og har hovedkontor ved Kolding Lufthavn i Vamdrup. Til at starte med bestod flåden blot af et fly, der havde to motorer. Dette fly fløj både med post, heste og pakker. Siden starten er der sket en ændring, da DAT Danish Air i dag også flyver med passagerer på et hav af flyrejser. De betjener cirka en million passagerer om året.

Hos DAT Danish Air kan der især findes indenrigsflyvninger. De har faste ruter i både Norge og Danmark. De arbejder kontakt på at forbedre deres flyvninger i både Danmark og Norge. I Danmark har det danske flyselskab både forbindelser mellem Jylland og København samt Bornholm.

Derudover flyver Danish Air (DAT) også turister rundt i verdenen i samarbejde med danske rejsebureauer. Deres IATA er: DX. Danish Air er et lavprisselskab, hvor der er mulighed for både at finde almindelige flybilletter samt billige flybilletter.

Bagage

Ved køb af en flybillet hos DAT Danish Air må du medbringe et stk. håndbagage. Håndbagagen er inkluderet i flybilletten. Håndbagagen må maksimalt måle 55 x 35 x 25 cm. Du skal altid overholde disse regler for håndbagage, da du ellers kan ende med at betale et ekstra gebyr. Vægten må heller ikke overstige 8 kilo.

Når det kommer til indchecket bagage, må du medbringe den mængde, der er udspecificeret på din flybillet. Dette afhænger af billettypen. Det vil stå på din flybillet, hvilken type billet du har. Flere billettyper hos Danish Air inkluderer et stk. indchecket bagage, der ikke må overstige 23 kg.

Det er altid en fordel at sikre, at din bagage ikke vejer for meget. Hvis den overstiger vægtkravene, vil du blive opkrævet et ekstra gebyr for den overskydende vægt.

Bookingklasser og billettyper

Hos DAT Danish Air opererer de ikke med de samme bookingklasser og billettyper, som vi kender fra mange andre flyselskaber såsom Business Class og Økonomiklasse. Her kan der nemlig findes andre former for billettyper.

Danish Air DAT har tre billettyper som kaldes for Full Flex, Bedre og God. Med deres Full Flex billetter får du fuld fleksibilitet såsom frit sædevalg, håndbagage, indchecket bagage, ombooking, navneændring m.m. Ved billettypen bedre får du frit sædevalg, håndbagage og indchecket bagage, men skal betale ekstra for de andre ydelser. Med billettypen God får du frit sædevalg og håndbagage, men skal betale ekstra for indchecket bagage samt for de andre ydelser.

Der kan også findes billettyper såsom Senior, Student og Campaign med hver deres fordele. Senior er en billettype, der er fordelagtig for ældre mennesker, mens Student naturligvis er fordelagtig for studerende. Alle spædbørn under 2 år rejser gratis på alle flyvninger og fly med DAT Danish Air.

Online check-in

Danish Air (DAT) tilbyder deres passagerer at checke ind online. Online check-in åbner 22 timer før afgang. Hvis du flyver fra Billund Lufthavn, vil online check-in først åbne 12 timer før afgang. At checke ind online er en nem og hurtig måde at gøre det på, så du ikke skal stå i kø i lufthavnen.

Du skal dog være opmærksom på, at online check-in ikke er muligt, hvis du rejser fra Aalborg Lufthavn eller Stavanger Lufthavn. Her skal du i stedet tage direkte i lufthavnen for at checke ind inden afgang. Sørg for, at være der i god tid, så du ikke har problemer med at nå dit fly.

Flåde

DAT Danish Airs flåde består i dag af omkring 20 fly. De største af disse er fem Airbus A320-200, hvor der er plads til op til 180 passagerer. I flyflåden er der ligeledes fly såsom ATR fly og MD 82/83 fly.

Ekstra ydelser

Hos Danish Air DAT tilbyder de alt lige fra klippekort til månedskort. Et klippekort og et månedskort gør det muligt for passagerer, der ofte flyver med DAT Danish Air, at rejse og flyve billigere. Med disse kort kommer der flere fordele, der gør både flyrejsen og selve bookingprocessen mere fleksibel. Kortene giver fordele i form af gratis bagage, billigere flybilletter, nemmere og hurtigere betaling samt meget mere.

Kolding Lufthavn

DAT Danish Air holder hovedsageligt til i Kolding Lufthavn, hvor deres hovedkontor er. Denne lufthavn er ikke tilgængelig for turister, hvorfor der ikke kan findes restauranter, butikker, caféer med mere. Kolding Lufthavn ligger omkring et par timers kørsel fra København. Dog flyver DAT Danish Air også fra lufthavne såsom Billund Lufthavn og Københavns Lufthavn, hvor der er mulighed for at finde alle de services, butikker og restauranter, som du har brug for i en lufthavn. Her har du også gratis internetadgang.

Flyruter

DAT Danish Air flyver flere indenrigsruter i Danmark, men flyver også til flere steder i Norge. Derudover flyver de også til Skotland til Estbjerg. Deres flyruter er:

  • København til Bornholm og omvendt
  • København til Midtjylland og omvendt
  • Billund til Bornholm og omvendt
  • Aalborg til Bornholm og omvendt
  • Esbjerg til Stavanger og omvendt
  • Esbjerg til Aberdeen
  • Stord til Oslo

Mad og drikke på flyet

Der er ikke altid inkluderet mad med i billetten, men det kan sommetider være. Dog skal du typisk tilkøbe dette, hvis du flyver med Danish Air DAT i samarbejde med et andet rejsebureau. Det er dog som regel muligt at købe mad og drikke ombord på flyet.

Må jeg selv tage mad med ombord på flyet?

Af hensyn til de andre passagerer er det som udgangspunkt kun tilladt at købe mad fra flyets kabinepersonale. Der gælder dog andre regler for babymad. Hvis du er i tvivl, om du selv må medbringe mad, er det en fordel at tage kontakt til personalet i lufthavnen.