Menu

Ryanair

Advertisement

De bedste flyvninger med Ryanair på eSky

Pris for 1 voksen tur-retur

Advertisement

✔️ Hvor flyver Ryanair hen?

Ryanair tidsplan dækker ruter fra mange populære byer. Hvis du vil tjekke tilgængeligheden af forbindelserne, skal du bruge eSky-søgemaskinen.

✔️ Hvornår kan jeg købe de billigste billetter til en flyvning med Ryanair?

Det er bedst at købe billetter til en flyvning med Ryanair i god tid.

✔️ Hvilke flyselskaber opererer på lignende ruter?

Til de byer, som Ryanair flyver til, flyver andre flyselskaber også til, og du kan finde dem i eSky-søgemaskinen.

✔️ Kan jeg booke et hotel sammen med Ryanair fly?

Ved at bruge eSky-søgemaskinen kan du booke et hotel sammen med flyvningen under Fly+Hotel-pakken. Takket være dette vil din rejse ikke kun være behagelig, men du vil også spare penge på grund af pakkerabatterne.

Få mere at vide om Ryanair

Ryanair

Lavprisflyselskabet Ryanair er en irsk transportør, og er den største og mest populære af sin slags i Europa. På trods af kontroversielle ideer er flyselskabet meget populært blandt rejsende takket være de billige priser - selvom navnet kan være en udfordring for passagererne.

Rayner, Rayanair, Raynair eller Rynair og endda Rajaner - disse er ofte navne for flyselskaber Ryanair bliver givet af folk, der søger ikke-dyre muligheder, når de skal rejse. Transportøren dækker næsten 100 lufthavne i det gamle kontinent og en enkelt i Marokko. Deres fly lander blandt andet i flere polske lufthavne såsom Gdansk, Bydgoszcz, Katowice, Krakow, Lublin, Lodz, Modlin, Poznań, Rzeszów, Szczecin og Wrocław. Der tilføjes desuden nye ruter hvert år.

Flyselskabet blev grundlagt i 1985 af en familie fyldt med Ryans: Christy Ryan, Liam Lonergan - ejeren af den irske rejsearrangør "Club Travel" og den irske forretningsmand Tony Ryan - en grundlægger af virksomheden Guinness Peat Aviation. Den historiske første flyvning blev udført på Embraer Bandeirante på ruten Waterford - London Gatwick. Et år senere begyndte flyselskabet at flyve mellem Dublin og London Luton.

Hvert år vokser antallet af passagerer, der bruger Ryanairs tjenester. På grund af tab, som luftfartsselskabet registrerede i 1991, indførte ledelsen et program for omstrukturering, som Micheal O'Leary var personligt ansvarlig for. Introduktionen til dette resulterede i fantastiske resultater, hvilket gør det til det største lavprisflyselskab i Europa, når det kommer til civile flyselskaber. Siden 2000 har Ryanair solgt flybilletter online. Flyselskabets hovedkvarter er i Dublin. Luftfartsselskabet har desuden fået en pris af Association of European Airlines og Civil Aviation Authority of Britain for at være et af de flyselskaber i Europa, der altid kommer til tiden.

Håndbagage hos Ryanair

Hver passager hos Ryanair kan tage 1 stk. håndbagage med en størrelse på 40 x 20 x 25 cm med ombord. Denne taske, rygsæk eller kuffert må dog ikke være tungere end 10 kg. Derudover kan alle passagerer tage en anden, mindre håndbagage med ombord. Den må dog ikke være større end 55 x 40 x 20 cm. I dette tilfælde er der ingen vægtgrænse. I praksis kan den brugte håndbagage være en kvindes håndtaske, en computertaske, en børnerygsæk eller en indkøbspose fra en toldfri butik. Håndbagage er inkluderet i prisen på alle flybilletter fra Ryanair.

Du kan ikke medbringe alt med en håndbagage. Ligesom alle andre flyselskaber, kontrollerer Ryanair indholdet af håndbagagen før hver flyvning. Af sikkerhedsgrunde kan du ikke medbringe væsker i en anden indpakning, end hvad der er defineret - hver beholder må maksimalt indeholde 100 ml., være gennemsigtig, og alle små flasker skal kunne være i en pose med 1 liter kapacitet. Det betyder, at alle passagerer kan medbringe maksimalt 1 liter væske - shampoo, balsam, mundskyl mv.

Disse begrænsninger vedrører ikke børns mad og medicin. Mælk eller andre væsker til børn skal være indpakket separat under sikkerhedskontrollen. Normalt skal en forælder smage på væsken. Medicin og mad til børn kan kun transporteres i den mængde, der er nødvendig under en rejse.

 

Indchecket bagage hos Ryanair

Hos Ryanair er indchecket bagage ikke inkluderet i billetprisen. Alle passagerer har mulighed for at medbringe indchecket bagage, da man kan tilkøbe dette. En person kan højst medbringe tre kufferter, der ikke vejer mere end 20 kilo. Hos Ryanair er den maksimale størrelse af indchecket bagage strengt defineret. Hver kuffert må maksimum måle 81 x 119 x 119 cm.
Prisen for indchecket bagage hos Ryanair afhænger af ankomst- og afrejsedato. Det er billigere at tilkøbe indchecket bagage via internettet end at købe den i lufthavnen lige før afgang. For overskydende bagage hos Ryanair skal du betale ekstra for hvert kilo.

Indholdet af indchecket bagage kontrolleres i lufthavnen. Reglerne er de samme hos Ryanair som hos alle andre flyselskaber. Du må ikke medbringe brandfarlige eller eksplosive stoffer. Når det kommer til mad, alkohol eller cigaretter, så er dette tilladt i en begrænset mængde i den indcheckede bagage afhængig af ruten samt toldreglerne.

Online check-in

Man har mulighed for at checke ind online med Ryanair maksimum 4 dage og op til 2 timer før afgang. Man kan i øvrigt tilkøbe en plads på flyet. Online check-in kræver udfyldning af personlige oplysninger før afrejse. Online check-in skal udføres for alle passagerer. Når du har gennemført processen, skal du udskrive dit boardingkort.

I lufthavnen skal du ved check-in vise dit boardingkort sammen med det personlige identifikationsdokument, der blev brugt ved online check-in. Hvis du glemmer at medbringe dit boardingkort eller at checke ind online, kan du gøre det i lufthavnen. Et manglende boardingkort betyder et ekstra gebyr for check-in i lufthavnen. Hvor meget gebyret er på bestemmes af Ryanair. Det er bedst at checke ind så hurtigt som muligt for at være sikker på, at processen udføres korrekt.

 

Reservationsklasser

Ryanair tilbyder et valg mellem flere billetter. Standardbilletten er selvfølgelig den billigste, men det giver ikke den rejsende nogen privilegier, og man skal betale for ekstra tjenester hver gang. I tilfælde af at købe en billet i en højere klasse vokser antallet af tjenester og privilegier i billetprisen. Køb af Plus-billetten indebærer muligheden for at tage 1 stk. indchecket bagage med, prioriteret boarding (og tage fri håndbagage med dig) samt muligheden for at vælge et sæde på flyet. Flexi Plus-billetten giver også mulighed for at ændre dato og rute for flyvningen (men under visse betingelser), og Family Plus-billetten inkluderer også rabatter og yderligere faciliteter til rejsende familier.

Flåde

I Ryanairs flåde er der kun Boeing 737-800 fly. Der er omkring 300 maskiner af denne type, der flyver under Ryanair. Deres gennemsnitlige alder er 5,5 år. Boeings 737 er de mest populære passagerfly med en gennemsnitlig rækkevidde. De er blevet produceret siden 1967 i forskellige versioner. Boeings 737-800, der er hos Ryanair, kan have op til 189 passagerer med ombord. Sæderne er symmetrisk beliggende, tre i hver side af kabinen i 33 rækker på den ene side og 32 rækker på den anden. Der kan sagtens være flere passagerer ombord, men maskinerne er certificeret til at transportere maksimalt 189 passagerer. En gang er placeret i midten.

Boeing 737-800 kan nå en hastighed på 840 kilometer i timen. Uden mellemlanding kan den flyve 5420 kilometer. Flyet kan nå en højde på 12.496 meter og har en længe på 39 meter samt en spredning af vinger på 34 meter. Den vejer 40.410 kilo.

I løbet af de næste par år vil Ryanairs flåde øges med 200 andre fly af samme type. Flyselskabet overvejer at købe yderligere 100 Boeing 737 MAX 200 fly. Hvis de gør det, vil Ryanairs flåde tælle omkring 520 fly inden 2024. 160 millioner passagerer rejser hvert år med Ryanair.