Menu

Nødvendige rejsedokumenter til børn

Nødvendige rejsedokumenter til børn

Hvilket dokument kan bruges af et barn til check-in?

Det grundlæggende dokument, der giver et barn mulighed for at rejse rundt i verden, er et pas. Et ID-kort er også acceptabelt, og i nogle tilfælde kan et skole-ID være acceptabelt (en del af indenrigsflyvninger).

Ved check-in skal det samme dokument, der blev brugt til at levere data på flybilletten, vises.
Barnet skal have sit eget dokument og kan ikke rejse med forældrenes dokumenter.
 

Hvilket dokument skal et barn bruge for at rejse med fly?

Flyvninger indenfor Schengenområdet

I de lande, der tilhører Schengenområdet, kan børn rejse med et ID-kort eller et pas.
 

Fly udenfor Schengenområdet

I dette tilfælde kræves et pas eller visum (tjek hvorvidt visum er påkrævet).

For at indsende en pasansøgning, skal begge forældre møde op på kontoret, eller en af dem med en skriftlig samtykke fra den anden forælder, bekræftet af en notar eller af en pasmyndighed.

Advarsel!
Et pas udstedt til et barn under 13 år er gyldigt i 5 år og et pas udstedt til et barn over 13 år – er gyldigt i en periode på 10 år fra udstedelsesdatoen. I berettigede tilfælde (dokumenteret nødvendighed af en pludselig afgang, tyveri af et pas osv.) Det er muligt at ansøge om et midlertidigt pas ved en fremskyndet procedure - gyldigt i 12 måneder.

Begge forældre skal acceptere deres barns rejse, men bestemmelserne i den nationale lovgivning kræver ingen særlig tilladelse, når barnet rejser med en forælder eller med en tredjepart f.eks. med bedsteforældre.

At have et barns identitetsdokument (identitetskort eller pas) som tredjepart behandles som forældrenes samtykke til barnets rejse.

Før rejsen skal du kontrollere oplysningerne om procedurer for rejsende mindreårige hos ambassaden i det land, du skal besøge.

Tips og forslag i denne artikel og relaterede artikler er kun til hjælp og orienteringsformål og må ikke udgøre grundlaget for et krav mod eSkytravel.dk.

Indeholder denne artikel de oplysninger, du ledte efter? Ja | Nej
Efter min mening er denne artikel:
Tak for din mening!