Menu

Bagage, klapvogne og bilsæder på et fly

Bagage, klapvogne og bilsæder på et fly

Bagagerådighed til spædbørn og børn

Børn under 2 år, der er sammen med en voksen og rejser med 10-30 % af den voksne billetpris (regulære flyselskaber) eller på en destinationsbaseret billet (lavprisflyselskaber) har ikke krav på en yderligere bagageydelse, eller deres rådighed er begrænset.

Flybilletter til børn i alderen op til 12 år er normalt 25-30 % billigere end billetter til voksne. Disse unge passagerer har ret til samme eller til en lidt lavere gratis bagageydelse.

Som hovedregel har du lov til at tage en sammenklappelig klapvogn med dig uden beregning. Den bliver normalt puttet sammen med resten af flyets bagage. Du kan tage klapvognen med op til flytrinene, hvor den vil blive taget af stewardessen og opbevaret i lastrummet. Så du skal bære din baby op til flyets indgang. Klapvognen vil blive returneret til dig straks efter landing.

Rejse med et spædbarn på dit skød

Der er to muligheder for at rejse med fly med børn under 2 år: din baby kan sidde i deres eget sæde, sikret i et børnesikkerhedssæde (normalt fra 6 måneders alderen) eller på en forældres eller værges skød. Den anden mulighed er meget billigere (billetprisen er normalt 10-30 % af den voksne billetpris eller er fastsat og afhænger af rejsen), og nogle gange er det endda gratis.

Dette vil dog resultere i en anden bagagegodtgørelse - spædbørn er ikke tilladt nogen indchecket bagage, eller deres godtgørelse kan være begrænset. Normalt kan du tjekke en klapvogn eller babybærer ind som håndbagage uden ekstra omkostninger.

Sikkerhedssele er til rådighed ved anmodning ombord på alle fly - de skal spændes, når "spænd sikkerhedssele"-tegnet er tændt.

Bilsæde ombord

Generelt er det muligt - eller endda anbefalet - at børn rejser i et bilsikkerhedssæde, når de er ombord på flyet. Ligesom i en bil, giver sikkerhedsseler beregnet til voksne, ikke små passagerer den samme sikkerhed, som et ordentligt børnesikkerhedssystem gør.

Hvis du beslutter dig for at bruge et børnesikkerhedssæde på flyet, skal du sørge for, at det passer til brug i et fly. Det skal mærkes med et bestemt symbol. Hvis bilsædet ikke passer sikkert ind i et flysæde (for eksempel hvis det er en forkert størrelse), kan den transporteres i lastrummet mod et ekstra gebyr.

Nogle flyselskaber tillader kun brug af sikkerhedspladser i en vis alder, som for børn op til 3 år.

Babymad i håndbagage og prioriteret boarding

Forældre kan medbringe babymad ombord - standardregler for væsker i håndbagage gælder ikke for vand, mad eller mælk til spædbørn. Forældre kan dog blive bedt om at smage på babymaden ved sikkerhedskontrollen i lufthavnen. De fleste flyselskaber har mikrobølgeovne ombord, så du kan bede dem om at opvarme flasker. Normalt opfordrer de også familier med børn til at gå ombord først for at hjælpe dem med at finde på plads før andre passagerer.


Regler og reguleringer fra forskellige flyselskaber

Nedenfor finder du en liste over flyselskaber og deres regler vedrørende bagage for børn: Aeroflot, Aer Lingus, Air Canada, Air France, Air Serbia, American Airlines, Austrian, Belavia, British Airways, Brussels Airlines, Bulgaria Air, Cathay Pacific, Delta Airlines, easyJet, El Al, Emirates, Etihad Airways, Eurowings, Finnair, Jet2.com, LOT, Lufthansa, Norwegian, Qatar Airways, Ryanair, SAS, Singapore Airlines, Sun Express, Swiss, TAP, Turkish Airlines, Ukraine International, Vueling, Wizz Air.

Aeroflot

Klapvogne bliver opbevaret i lastrummet uden ekstra omkostninger. Børn under 2 år har ret til samme bagageydelse som voksne (det afhænger af bookingklassen).

Aer Lingus

Når du rejser med et barn, må du medbringe en klapvogn, en babybærer eller et barnesæde gratis som indchecket bagage.

Air Canada

Børn, der rejser i deres eget sæde, får samme bagageydelse som voksne. Passagerer, der rejser med et spædbarn på skødet, kan medbringe 1 taske (op til 10 kg) udover deres håndbagage, gratis.

Hvis du har en fuldt sammenklappelig klapvogn, kan du tage med til flydøren. Personalet vil sætte den i lastrummet og returnere den tilbage til dig lige efter landing. Denne service er gratis. Forskellige regler gælder for store og tunge klap- eller barnevogne. De kan kun registreres ved disken som håndbagage.

Passagerer, der rejser med et spædbarn på Økonomiklassen, kan anmode om et bassinet (hvis barnet ikke kan sidde uden hjælp). På grund af sikkerhedskrav kan de kun bruges til spædbørn, der vejer mindre end 12 kg. Bassinet er dog ikke tilgængeligt på alle fly.

Børn op til 11 år må checke et bilsæde ind uden et gebyr udover deres almindelige bagagerådighed.

Air France

På langdistanceflyvninger i Business, Premiumøkonomi og Økonomiklasser kan passagerer anmode om et bassinet. De kan kun reserveres til børn, der vejer mindre end 10 kg og måler mindre end 70 cm. Ældre børn må rejse i eget bilsæde.

Du har lov til at medbringe en sammenklappelig klapvogn og et bilsæde gratis.

Hvis du rejser med et spædbarn yngre end 2 år på dit skød, kan du medbringe 1 taske, der ikke vejer mere end 12 kg og ikke er større end 55 x 35 x 25 cm. Derudover kan du medbringe endnu et stykke håndbagage op til 10 kg gratis.

Børn over 2 år og de, der rejser i deres egne bilsæder, har samme bagageydelse som voksne.

Air Serbia

Spædbørn under 2 år, der holdes af en voksen, må ikke have håndbagage. Andre børn, der sidder i et sæde, har ret til samme bagageydelse som voksne.

Du må medbringe en klapvogn eller en babybærer ombord sammen med din håndbagage.

På Økonomiklassen har spædbørn op til 2 år og ældre børn samme bagageydelse som voksne. På Business Class kan passagerer med en 2-årig indchecke 1 taske op til 23 kg og en sammenklappelig klapvogn. Ældre børn - ligesom voksne - kan have 2 registrerede tasker, hver højst 32 kg med en maksimal dimension på 158 cm.

American Airlines

Af sikkerhedsmæssige årsager skal børn flyve i et bilsæde, der passer til deres alder, vægt og højde og have en etiket, der angiver, at den er godkendt til brug i fly.

Du får lov til gratis at medbringe en sammenklappelig klapvogn og bleer.

Austrian

Et sikkerhedsbilsæde (kvalificeret til brug i fly) kan tages med ombord til et barn, der har et reserveret sæde. For spædbørn yngre end 2 år kan du tage et bilsikkerhedssæde, klapvogn eller babybærer med.

Belavia

En sammenklappelig klapvogn, et bilsikkerhedssæde eller en babybærer kan tages med ombord på flyet.

British Airways

Et spædbarn (0-2 år) kan rejse på en forælders skød eller i en hvilken som helst type barnesikkerhedsanordning placeret på et tilstødende sæde. På nogle ruter tilbyder British Airways specialdesignede bassinetter til forældre. De bør reserveres på forhånd. Børn under 3 år må flyve i deres egne bilsæder.

Passagerer, der rejser med spædbørn (under 2), må medbringe en ekstra taske med de ting, de måtte have brug for under flyvningen (såsom mad, legetøj eller bleer). Ældre børn har samme håndbagage til rådighed som voksne.

Ældre børn vil have samme gratis indchecket bagageydelse som deres forældre. Når du flyver med spædbørn, vil du få lov til at tjekke ind en gratis taske, en sammenklappelig klapvogn og et bilsæde.

Brussels Airlines

Børn i alderen 2-11 har ret til samme håndbagage- og indchecket bagageydelse som voksne.

Når du rejser med et spædbarn (under 2), der ikke sidder i et sæde, kan du medbringe en babybærer eller en sammenklappelig klapvogn samt babymad. Du har også lov til at indchecke en 1 taske op til 23 kg (undtagen Check & Go-billetprisen, der ikke indeholder håndbagage).

Bulgaria Air

En indchecket bagagerådighed for et spædbarn under 2 år omfatter 1 taske, der ikke er tungere end 10 kg og en sammenklappelig klapvogn. Du kan også tage babymad med ombord.

Cathay Pacific

Dit barn kan rejse i sit eget bilsæde (godkendt til brug på et fly), eller du kan anmode om et børnesikringssæde, der leveres af flyselskabet. Den er tilgængelig på de fleste fly. Alle Cathay Pacific fly er udstyret med specielle babybassinetter passende til børn, der vejer 12 kg og derunder.

Delta Airlines

En baby under 2 år, der rejser gratis på skødet af en forælder, må ikke gratis medbringe nogen bagage. Dog må spædbørn uden et sæde, der betaler 10 % af en voksenpris, medbringe en indchecket taske op til 10 kg og en sammenklappelig klapvogn.

Ældre børn, der betaler mindst 50 % af en voksenpris, har ret til samme bagageydelse som voksne.

easyJet

Spædbørn og børn over 2 år har samme bagageydelse som voksne. Den indeholder 3 genstande - hvert for et gebyr.

El Al

Bassinetter til spædbørn op til 9 måneder er tilgængelige på de fleste fly. For et barn på 2 år eller derunder kan du medbringe en sammenklappelig klapvogn, en babybærer eller et bilsæde (gratis). En indchecket bagageydelse for et barn omfatter 1 taske, der ikke er tungere end 10 kg.

Emirates

Hvis spædbarnet ikke sidder på sit eget sæde, kan forældre medbringe et ekstra stykke bagage op til 10 eller 23 kg (afhængigt af ruten). Der tillades også en håndtaske til flyvebehov og babymad, der må ikke overstige 5 kg samt en sammenklappelig klapvogn eller et bassinet (alt uden gebyr).

Ved Dubai International Airport kan forældre gratis bruge barnevogne til en nem rejse indeni lufthavnen. Klapvogne til tvillinger er også tilgængelige.

Emirates sørger for puder og tæpper til spædbørn (2 år eller derover) samt 75 cm lange bassinetter. De kan bruges af børn, der vejer mindre end 11 kg.

Etihad Airways

Børn under 2 år kan sidde på skødet eller bruge bilsæder. Ethvert barn på 2-3 år er forpligtet til at rejse i deres eget bilsæde.

Når du rejser med spædbørn uden reserverede pladser, er det tilladt at medbringe op til 23 kg indchecket bagage (fly til og fra USA, Canada og Brasilien) eller 10 kg (alle andre flyvninger).
Håndbagagen må ikke være tungere end 5 kg - uanset destination eller din bookingklasse - og det kan omfatte babymad og andre nødvendige flyvebehov.

Eurowings

Der er et fast billetpris på € 15 hver vej for spædbørn yngre end 2 år, der er siddende på dit skød. Der er en 20 % rabat tilgængelig for børn op til 11 år og spædbørn, der optager en plads. Du kan medbringe en sammenklappelig klapvogn, et bilsæde eller en babybærer til hvert barn uden gebyr.

Finnair

Et spædbarn (0-2 år) kan rejse på en forælders skød eller i en hvilken som helst type barnesikkerhedsanordning placeret på et tilstødende sæde.

Uanset bookingklassen er et barn, der er sammen med en forælder, berettiget til 1 stykke indchecket bagage, der maksimum vejer 23 kg, samt en sammenklappelig klapvogn og et bilsikkerhedssæde.

Børn, der flyver i deres eget sæde, der er fastgjort til et børnesikkerhedssæde, får samme bagageydelse som voksne, plus de kan have en sammenklappelig klapvogn og et bilsikkerhedssæde udover det.

Babybassinetter er tilgængelige ombord for spædbørn i alderen 6 måneder. De skal bookes på forhånd. Bassinetterne har en indvendig længde på 70 cm og understøtter en maksimal vægt på 11 kg.

Jet2.com

Forældre modtager ikke en fuld bagageydelse for en baby i alderen op til 2 år uden en reserveret plads.
Sammenfoldelige klapvogne eller bilsæder op til en total maksimalvægt på 10 kg vil blive transporteret gratis som indchecket bagage til ethvert spædbarn eller barn ved booking. Det afhænger dog af tilgængeligheden i lastrummet. Hvis der ikke er plads nok, bliver klapvogne og bilsæder puttet på det næste ledige fly. Alt tungere end 10 kg vil blive opkrævet som overskydende bagage.

LOT

Spædbørn (under 2), der sidder på en voksens skød, kan medbringe en gratis indchecket taske på højst 23 kg med en maksimal dimension på 158 cm (uanset destination og rejseklasse). Gratis bagagetillæg omfatter en sammenklappelig klapvogn

Lufthansa

Børn under 2 år, der rejser på deres forældres skød, har ret til en gratis indchecket taske, der ikke er tungere end 23 kg (uanset destination og rejseklasse). Børn over 2 år har samme gratis bagageydelse som voksne. Sammenklappelige klapvogne, bilsæder eller babybærere kan medbringes ombord som ekstra håndbagage uden beregning.

For at øge sikkerheden kan børn op til 7 år rejse gratis i deres egne bilsæder. Denne mulighed er dog kun tilgængelig for spædbørn (0-2 år) med en købt børnebillet (hvis han/hun ikke skal sidde på skødet).

Dit bilsæde skal være i perfekt stand og skal opfylde alle de krævede sikkerhedsstandarder. Hvis den ikke passer sikkert ind i flysædet, kan den transporteres i lastrummet mod et ekstra gebyr.

Norwegian

Der er ingen håndbagage tilladt for spædbørn yngre end 2 år, der ikke har et sæde. Som forælder er du dog tilladt at medbringe babymad, der er nødvendigt under flyvningen. Du kan også indchecke en taske op til 5 kg. Du kan pakke babyens genstande i din egen taske (5 kg lægges til din bagageydelse) eller medbring en separat taske til dit barn.

Andre børn har ret til samme mængde bagage som voksne.
En sammenklappelig klapvogn eller bilsæde kan medbringes uden gebyr for børn i alderen 11 år eller derunder.

Qatar Airways

Passagerer, der rejser med et barn op til 11 år, har lov til at indchecke en sammenklappelig klapvogn gratis. Hvis din baby (0-2 år) sidder på dit skød under flyvningen, vil din håndbagage omfatte 1 taske ikke tungere end 10 kg og ikke større end 50 x 37 x 25 cm.

Bagagevægtgrænser kan variere afhængigt af bookingklassen og destinationen. Når du flyver med et spædbarn til og fra Argentina, Brasilien, Canada og USA på første klasse, har du ret til en indchecket taske op til 32 kg. Med Økonomiklassen får du 23 kg.

En spædbarnsbillet på alle andre ruter inkluderer en indchecket bagage op til 10 kg uanset bookingklassen.

Ryanair

Passagerer med børn kan medbringe 2 dele gratis - en sammenklappelig klapvogn og et af følgende: bilsæde eller rejseseng. Disse ting kan mærkes til rejse ved en disk op til 40 minutter før den planlagte flyafgang.

Klapvogne kan også medbringes direkte op til flyets trin og bliver derefter ført hen til lastrummet.

Børn i alderen op til 2 år må rejse i bilsæder. De skal dog optage et individuelt sæde reserveret med en børnebillet. Passagerer, der har købt et separat sæde til et spædbarn, kan medbringe håndbagage op til 10 kg og en lille anden taske. De vil også have mulighed for at tilkøbe en indchecket bagage.

SAS

Spædbørn yngre end 2 år kan rejse på forældrenes skød eller i deres eget bilsæde. Når du vælger sidstnævnte mulighed, skal du bestille et sæde til samme pris som for et ældre barn. Spædbørn, der holdes af voksne, har ikke ret til nogen håndbagage, men kan have en indchecket taske op til 23 kg.

Et barnebilsæde, der ikke bruges ombord, transporteres som bagage i lastrummet.

Sammenklappelige klapvogne til spædbørn i alderen 2 eller derunder kan indcheckes gratis. En klapvogn til et ældre barn tæller som et stykke bagage.

Singapore Airlines

Børn fra 6 måneder til 3 år, der besidder et reserveret sæde, må bruge deres eget bilsikkerhedssæde ombord (når det er godkendt af luftfartsmyndighederne).
Desuden leveres særlige babybassinetter af Singapore Airlines. Hver er 70 cm lang og understøtter en maksimalvægt på 14 kg. Det anbefales at reservere en bassin på forhånd, da der kun er et begrænset antal til rådighed og tilbydes ved først til mølle princippet.

Sun Express

Spædbørn op til 2 år har ret til indchecket bagage, der højst vejer 15 kg (indenrigsflyvning) eller 20 kg (internationale flyvninger) samt et bilsæde og en sammenklappelig klapvogn.

Du må medbringe dit eget bilsæde ombord til brug for spædbørn, så længe det er certificeret som egnet til flyrejser.

Swiss

Børn yngre end 2 år kan holdes på skødet af en voksen eller ved brug af bilsæder. Ethvert barn i alderen 11 år eller derunder kan også bruge deres eget bilsæde ombord på flyet.

Swiss tilbyder bassinetter til spædbørn under 8 måneder, der ikke vejer mere end 11 kg. De er tilgængelige for alle rejseklasser på langdistanceflyvninger og på forretningsrejser i Europa.

TAP

Børn op til 5 år kan rejse i bilsæder, hvis de er kvalificerede til brug i fly.

Børn i alderen 2 år og yngre uden reserverede pladser kan placeres i et bassinet, der er til rådighed ombord. De er 70 cm lange og understøtter en maksimal vægt på 10 kg. Mængden er begrænset, så det anbefales at reservere et bassinet på forhånd (f.eks. når du booker en flyvning).

Turkish Airlines

Du kan medbringe et bilsæde på flyet, som barnet kan sidde på. Denne mulighed er kun tilgængelig, hvis der købes et ekstra sæde. Du må også medbringe en sammenklappelig klapvogn - den kan medbringes til flyets trin og derefter blive opbevaret i lastrummet.

Børn under 2 år, der rejser på deres forældres skød, har ret til en gratis indchecket taske, der ikke er tungere end 10 kg.

Ukraine International

Et spædbarn (under 2 år) kan bæres på dit skød. Når din baby bliver 6 måneder gammel, kan han/hun bruge et bilsæde, der er egnet til flyrejser. Denne mulighed er dog kun tilgængelig, hvis der købes et ekstra sæde.

Babybassinetter vil kun blive accepteret på langdistanceflyvninger – husk at lav en forespørgsel ved booking. Du kan dog ikke bruge den under flyvningen. Dit bassinet skal placeres i flykabinen.

En sammenklappelig klapvogn kan medbringes uden gebyr for spædbørn i alderen 2 eller derunder.

Vueling

Passagerer, der rejser med spædbørn (0-2 år), kan medbringe en sammenklappelig klapvogn uden omkostninger. Den skal medbringes til flyets trin og bliver derefter gemt i lastrummet. Personalet vil returnere klapvognen lige efter landing.

Wizz Air

Hvis du rejser med en baby under 2 år, vil du få lov til at medbringe en sammenklappelig klapvogn eller lille barneseng udover din håndbagage.

Tips og forslag i denne artikel og relaterede artikler er kun til hjælp og orienteringsformål og må ikke udgøre grundlaget for et krav mod eSkytravel.dk.

Indeholder denne artikel de oplysninger, du ledte efter? Ja | Nej
Efter min mening er denne artikel:
Tak for din mening!