Menu

Hvordan transporterer jeg sportsudstyr med fly?

Hvordan transporterer jeg sportsudstyr med fly?

Flyselskaber tilbyder transport af sportsudstyr som en ekstra service. Afhængig af transportøren kan det være inkluderet i standardbagagegodtgørelsen eller pålagt ekstra gebyrer. Husk at bestille denne service på forhånd - ved at kontakte vores kundeservice -fordi det kan være meget dyrere at indregistrere sportsudstyr til transport i lufthavnen.

Hvordan skal jeg forberede mit sportsudstyr til check-in?

Cykler

  • Fjern pedaler, eller fastgør dem, så de ikke stikker ud.
  • Skru forhjulet af, og sæt det fast på rammen,
  • Sikre og fastgør styret langs rammen,
  • Fjern luft fra dækkene,
  • Pak cyklen i speciel stretchfolie, en plastikpose eller en papkasse.

Dykkerudstyr

  • Tøm lufttanken,
  • Sæt alle afbrydere og ventiler i OFF-position,
  • Fjern alle strømkilder og lamper.

Dykkerudstyr kan kun transporteres som indchecket bagage og er underlagt vægtgrænser og overskydende bagagegebyr.

Skrøbelige elementer skal sikres omhyggeligt. For eksempel kan du pakke dem i skum. Hvis du vil transportere en harpunkaster, skal den sikres korrekt med ammunitionen pakket separat.

Surfbræt

Transport af et surfbræt eller windsurfingbræt kræver altid et ekstra gebyr, da sådanne genstande aldrig er inkluderet i bagagegodtgørelser.

Vigtigt!
Hvis vægten af dit bræt med rigning overstiger 50 kg., vil transporten kun være mulig som en godstjeneste.
British Airways er et ud af flere flyselskaber, der ikke tilbyder transportering af surfing- og windsurfingudstyr. Det er dog muligt hos nogle lavprisselskaber såsom Ryanair og Wizz Air.

Ski og snowboard

Transport af ski og snowboard er mulig på næsten alle flyselskaber. Sådant udstyr behandles som sportsbagage - et stykke bagage kan bestå af et par ski med spænder og fastgørelseselementer plus skistøvler (til vandski – ski alene).
Du skal pakke dine ski i en skitaske.

Gebyrerne for transport af sportsbagage kan være forskellige afhængigt af flyselskabet. Mange traditionelle flyselskaber (som LOT og Lufthansa) accepterer sportsudstyr som bagage og opkræver ikke ekstra for denne service.

Golfkøller

Hos lavprisselskaber opkræves transport af sportsbagage i henhold til luftfartsselskabets gebyrer. De fleste traditionelle flyselskaber tilbyder transport af golfkøller udenfor grænsen for fri håndbagage uden ekstra omkostninger. Sådanne gebyrer kan dog opkræves, hvis golfposen med køllerne er af ikke-standardstørrelse, eller hvis vægten af al sportsbagage overstiger visse grænser (normalt 15 kg).

Tips og forslag i denne artikel og relaterede artikler er kun til hjælp og orienteringsformål og må ikke udgøre grundlaget for et krav mod eSkytravel.dk.

Indeholder denne artikel de oplysninger, du ledte efter? Ja | Nej
Efter min mening er denne artikel:
Tak for din mening!