Menu

Hvordan skal jeg pakke min håndbagage?

Hvordan skal jeg pakke min håndbagage?

Reglerne for pakning af håndbagage

Vil du spare penge, når du rejser? Så skal du pakke din håndbagage på den rigtige måde. Dette er især vigtigt, hvis du rejser med et lavprisflyselskab, fordi de elsker at opkræve ekstra gebyrer til personer, der ikke kan finde ud af at pakke. Sådan pakker du på den rigtige måde:

 • Brug en rygsæk i stedet for en kuffert – det er mere fleksibelt, og du kan tage et par stykker tøj på før flyvningen for at gøre din taske mindre.
 • Medbring kun det, som du absolut ikke kan leve uden and køb i stedet nogle ting, når du ankommer til din destination.
 • Put kosmetik (især cremer, shampoo osv.) i små beholdere, som du kan finde på apotektet eller i supermarkeder. Og glem endeligt ikke grænserne for væsker.
 • I årevis har folk ledt efter den bedste tøjfoldningsteknik – svaret er simpelt! Du skal blot rulle det hele og læg herefter dine ting så tæt sammen, som det er muligt.
 • Put ting, der skal fjernes under sikkerhedskontrollen (væsker, computere osv.), øverst i din taske.
 • Put dine rejsedokumenter i en af dine ydre lommer.

 

Hvilken størrelse håndbagage kan jeg medbringe?

Alle flyselskaber har sine egne regler, når det kommer til mængden, størrelsen og vægten af håndbagage. Der er også sikkerhedsrestriktioner, som alle passagerer skal følge.

55 x 40 x 20 cm

er maksimumstørrelsen for de fleste lavprisflyselskaber

8 kg

er maksimumvægten for de fleste lavpris- og traditionelle flyselskaber

1 stykke

er som regel tilladt ombord på flyet


Vigtigt!

 • Lavprisselskaber giver normalt ikke babyer en håndbagage. Tilbehør, herunder babymad, skal medbringes af barnets værger, der ikke får ekstra håndbagage,
 • Nogle traditionelle flyselskaber tilbyder ekstra vægt og mængde til passagerer, der flyver med business, premium eller første klasse,
 • Hvis din håndbagage overstiger den tilladte grænse, kan den tages med som indchecket bagage, så længe de generelle regler bliver overholdt.

Spørg dit flyselskab om information vedrørende den tilladte mængde, størrelse og vægt af din håndbagage.

Hvad skal man tage med i håndbagagen?

Den slags ting, du bør tage med ombord, er værdigenstande, smykker, dokumenter og penge. Indchecket bagage kan blive beskadeiget under flyveturen, så skrøbelige ting såsom et kamera, en computer eller ting, der er lavet af glas, bør du også medbringe i din håndbagage.

Kan jeg putte mad og drikkevarer i min håndbagage?

Når du pakker din håndbagage, skal du ikke glemme mængde- og størrelsesbegrænsningerne på de væsker, som du kan tage ombord. Disse omfatter drikkevarer, flydende fødevarer, kosmetik osv. Strenge regler gælder også for cremer, geler, aerosoler, barberskum, tandpasta og lotioner. Du må kun transportere væsker i beholdere med en maksimal kapacitet på 100 ml. Alle beholdere skal passe i en gennemsigtig plastpose, der ikke er større end 1 liter i volumen.

Undtagelser fra disse begrænsninger gælder for babymad og lægemidler, der er nødvendige for passageren i løbet af flyvningen.

Der er ingen begrænsninger for transport af fødevarer inden for EU's grænser. Du kan tage sandwich, kager, slik, pølser, frugt og grøntsager og andre produkter med ombord.

Kan jeg tage min computer med ombord?

De fleste flyselskaber (som regel de traditionelle) tillader et stykke ekstra bagage, der tæller som en håndbagage. Dette er som regel såsom:

 • en computertaske (med en oplader og en computermus)
 • et kamera (i en separat taske eller i håndbagagen)
 • en anden mindre elektronisk enhed (telefon, mp3-afspiller, spillekonsoller)
 • paraply
 • jakke
 • læsemateriale (men ikke helt dit bibliotek)
 • en håndtaske (hvis indhold vil blive undersøgt, når du går gennem sikkerhedskontrollen)

Vigtigt!

Lavprisflyselskaber tillader normalt ikke, at du tager ekstra bagage med ombord, så alt hvad vi har nævnt ovenfor, skal derfor passe i ét stykke håndbagage. 

Hvad må jeg ikke tage med ombord?

Du må ikke medbringe skrape objekter såsom sakse, værktøj, korkskruer m.m.

Hvor skal jeg placere håndbagagen på flyet?

Håndbagage skal anbringes i et rum, der kan findes over dit sæde.

Tips og forslag i denne artikel og relaterede artikler er kun til hjælp og orienteringsformål og må ikke udgøre grundlaget for et krav mod eSkytravel.dk.

Indeholder denne artikel de oplysninger, du ledte efter? Ja | Nej
Efter min mening er denne artikel:
Tak for din mening!