Menu

Bagage: størrelse og vægt

Bagage: størrelse og vægt

Du har valgt destinationen og booket flybilletterne ... men hvad med bagagen? Inden du pakker en kuffert eller en taske, skal du kontrollere, om den opfylder størrelses- og vægtgrænserne. Hvad er de maksimale dimensioner for indchecket bagage? Hvad er den tilladte håndbagagevægt? Flyselskaber anvender deres egne politikker om størrelse, vægt og antal bagage tilladt, så du bør altid checke dette før afrejse. Ellers kan omkostningerne ende med at blive højere end forventet.

Håndbagagedimensioner

Håndbagagestørrelsen varierer fra flyselskab til flyselskab. For eksempel er bagagestørrelsesgrænserne hos Ryanair næsten det samme som hos Wizz Air, men der er en forskel på nogle få centimeter. Det ser ud til, at det ikke er noget stort, men det kan medføre problemer ved check-in. Hvis din taske overstiger grænserne, vil den blive opbevaret i lastrummet, og du vil blive opkrævet et ekstra stort gebyr.

Generelt bør du være i stand til at placere din bagage under sædet foran dig eller i bagagerummet øverst. Hver transportør har sin egen politik om håndbagagens størrelse og vægt. Du skal også huske på, at håndbagagedimensionerne omfatter eventuelle ting, der stikker ud såsom et håndtag, lommer, hjul osv. Normalt må din håndbagage ikke veje mere end 8-10 kg.

Dimensioner for indchecket bagage

Hvis du ikke er tilfreds med den tilladte håndbagage, kan du tilkøbe indchecket bagage. Dens størrelse og vægt skal opfylde kravene hos flyselskabet, men det er også vigtigt, at du overholder den tilladte mængde af bagage. Antallet af bagage, du kan få med i lastrummet, afhænger af rejseklassen. Den endelige pris bestemmes af flere faktorer som antallet af tasker, deres vægt, datoerne for dit fly (i højsæsonen vil prisen være højere) samt ruten.

Besøg vores hjemmeside for at kontrollere dimensioner og vægtgrænser for både indchecket bagage og håndbagage pålagt af forskellige flyselskaber.

Hvilken taske skal du købe?

Hvis du er interesseret i at købe den rette kuffert til at rejse med, skal der tages højde for en række faktorer. Først og fremmest skal du kontrollere luftfartsselskabets politik om bagagens størrelse og vægt. Overvej også hvor ofte du rejser. Hvis du blot rejser en gang imellem, kan du vælge en lidt billigere taske, hvorimod hvis du flyver regelmæssigt såsom flere gange om måneden, bør du vælge en højkvalitets kuffert.

Der er et stort udvalg af kufferter på markedet - fra kufferter med en hård front til kufferter med en blød front (sørg for, at din kuffert er udstyret med et låsesystem og hjul). Hvilken er den bedste? Hvis du er på udkig efter en kuffert til håndbagage, skal du vælge en blød kuffert i en rygsækstil - det er nemmere at putte denne i opbevaringsrummet. Bløde tasker eller rygsække er endnu nemmere at få ind i dette rum. Det kan også være, at du kan lide semi-hårde kufferter, der giver dine ejendele mere beskyttelse. De er dog lidt tungere, hvilket er en ulempe, når ethvert kilo tæller.

Hvis du skal rejse med indchecket bagage, er det en god idé at vælge en hårdere kuffert, da denne er mindre skrøbelig (husk på, at din bagage kan blive kastet rundt i lufthavnen). Den bedste løsning ville være en kuffert med en hård front lavet af polycarbonat med hjørnebeskyttelsesforstærkninger, der giver ekstra beskyttelse. Og glem ikke at låse kufferter med dine værdigenstande med en TSA-lås eller en hængelås til din kuffert.

Tips og forslag i denne artikel og relaterede artikler er kun til hjælp og orienteringsformål og må ikke udgøre grundlaget for et krav mod eSkytravel.dk.

Indeholder denne artikel de oplysninger, du ledte efter? Ja | Nej
Efter min mening er denne artikel:
Tak for din mening!