Menu

Hvordan skal jeg pakke min indchecket bagage på en flyrejse?

Hvordan skal jeg pakke min indchecket bagage på en flyrejse?

Indchecket bagage transporteres i et flyet lastrum. Du kan aflevere bagagen hos en flyselskabets repræsentant ved check-in eller aflevere det ved en bag-drop.

Flyselskabet har ansvar for din bagage, når den er checket ind og mærket. Du får en del af mærket – sidder som regel fast på boardingkortet - som et dokument, du bruger til at identificere din bagage ved ankomsten, eller hvis du skal indsende en klage, hvis noget er beskadiget eller gået tabt under flyvningen.

Den tilladte bagage


Begrænsninger på vægt og antal stykker af indchecket bagage fastsættes af hvert enkelt flyselskab individuelt (se venligst operatørens Vilkår & Betingelser for detaljerede oplysninger).

Dimensionerne varierer afhængigt af rute, klasse og flyrejse. Generelt gælder:

 

158 cm

Maksimumstørrelse på et stk. indchecket bagage (højde + længde + bredde)

20-32 kg

Maksimumvægt hos lavpris- og almindelige flyselskaber

1-4

Stk. tillad


Hvad er IKKE tilladt i indchecket bagage?

Af sikkerhedsmæssige årsager er visse ting ikke tilladt på flyet. Uanset hvilket flyselskab du vælger, er det forbudt at transportere sprængstoffer, brændbare materialer (såsom alkohol med mere end 70 %), fyrværkeri, lettere brændstofbeholdere og eksplosive anordninger. Derudover er kemikalier eller giftige stoffer herunder, men ikke begrænset til: mus- og rottegift, tåregas, ætsende kemikalier, maling og fortyndere samt gaspatroner ikke tilladt om bord.

Vigtigt!
Tag alle dine værdifulde eller skrøbelige ejendele såsom bærbare computere, kameraer, kontanter, smykker og dokumenter i din håndbagage for at undgå, at de bliver beskadiget eller tabt.

Usædvanligt eller stort bagage

Informer dit flyselskab om eventuelt ekstraordinært eller usædvanligt bagage (som en cykel, surfbræt, snowboard, skiudstyr eller et musikinstrument) på forhånd senest 48 timer før afrejse. Vores kundeservice hjælper dig med eventuelle formaliteter.

Lavprisflyselskaber

Lavprisflyselskaber opkræver ofte ekstra gebyrer for indchecket bagage. Hvis du vælger at købe indchecket bagage, skal du udfylde den rigtige boks, når du booker dit fly. Bagageafgiften vil blive inkluderet i den endelige pris på din billet, inden du afslutter reservationen.

• På de fleste lavprisflyselskaber er den maksimale vægt af et stykke bagage på 32 kg. Selvom du har købt et ekstra tillæg, må din taske ikke overstige denne grænse.
• Betalt bagage, der overstiger vægt eller størrelsesgrænser, betragtes som overskydende eller usædvanlig bagage og er underlagt yderligere gebyrer.
• Du kan ikke bestille indchecket bagage til et spædbarn (et barn i alderen 0-2).
• Du kan ikke kombinere vægtgrænser mellem de forskellige kufferter eller tasker. For eksempel kan to passagerer, der rejser sammen med en bagagegrænse på 15 kg. hver, ikke medbringe en 20 kg. kuffert og en 10 kg. taske.
• Du kan ikke kombinere vægtgrænserne for flere passagerer i et stykke bagage. For eksempel kan to passagerer, der rejser sammen med en bagagegrænse på 15 kg hver især ikke kræve en 30 kg kuffert.
• Sørg for at gennemgå vægtgrænserne for bestemte luftfartsselskaber i afsnittet Vilkår og Betingelser på deres hjemmeside.

 

Almindelige flyselskaber

• Indchecket bagage er normalt inkluderet i prisen på en billet. Men det bliver stadig mere og mere almindeligt, at almindelige flyselskaber opkræver ekstra for det.
• Vægt- og mængdegrænser afhænger af rejseklassen (økonomi, business eller første klasse) og ruten.
• Enhver bagage, der overstiger reglerne, behandles som overskydende bagage og opkræves desuden i henhold til gældende gebyrer.


Bagagerestriktioner

Før du begynder at pakke din kuffert:

• Gennemgå de detaljerede bagageforhold for det flyselskab, du rejser med.
• Sørg for, at du ved, hvad du må og ikke må tage med i din håndbagage og indchecket bagage.
• Husk at transport af væsker, geléer og aerosoler er begrænset. Kosmetik, drikkevarer og andre væsker må kun transporteres i beholdere, der højst indeholder 100 ml., og de skal pakkes i en gennemsigtig plastpose. Hver passager kan i alt medbringe 1 liter væske ombord. Hvis du ønsker at tage kosmetik i større beholdere, skal du putte dem i din indchecket bagage.

Pakketips

Når du pakker din bagage til en flyrejse, skal du have disse ting i tankerne:

• Pak altid smykker, elektronisk udstyr, kontanter, nøgler, medicin, dokumenter og andre værdigenstande i håndbagagen,
• Pas på skrøbelige genstande ved at indpakke dem i bløde klude eller papir,
• Vej din bagage inden du tager den med i lufthavnen for at undgå at betale ekstra gebyrer,
• Beskyt din indchecket bagage mod skader under transport: luk forsigtigt alle lynlåse på din kuffert, rygsæk eller taske, pak den i strækfolie og fastgør med et bælte eller en rem,
• Fjern alle bagagelabels fra tidligere ture. Hvis du efterlader dem, risikerer du, at din bagage bliver sendt til den forkerte destination,
• Mærk hvert stykke indchecket bagage med dine kontaktoplysninger. Særlige bagagemærker er tilgængelige ved check-in,
• For at undgå forvirring, når du lægger dine tasker op i bagageudtagningen, kan du sætte noget unikt på din kuffert, som et farverigt bånd eller et klistermærke.

Tips og forslag i denne artikel og relaterede artikler er kun til hjælp og orienteringsformål og må ikke udgøre grundlaget for et krav mod eSkytravel.dk.

Indeholder denne artikel de oplysninger, du ledte efter? Ja | Nej
Efter min mening er denne artikel:
Tak for din mening!