Menu

Hvilke dokumenter skal du tage med ombord på et fly?

Hvilke dokumenter skal du tage med ombord på et fly?

ID-kort eller pas

  • Det anbefales at have et gyldigt pas, når du rejser i udlandet, selvom du rejser inden for Schengen-zonen, hvor kun et ID-kort er påkrævet.
  • Hvis du rejser til lande udenfor EØS (Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde), skal dit pas være gyldygt mindst 3 måneder fremad, og i nogle tilfælde (f.eks. i Kenya og Egypten) mindst 6 måneder fra ankomst.
  • Ugyldige eller beskadigede pas kan under ingen omstændigheder bruges til at krydse en grænse, og i sådanne tilfælde får passagerer ikke tilladelse til at gå ombord på et fly uden ret til vederlag.
  • At have et passende, gyldigt identifikationsdokument (pas eller for EØS-lande - et ID) er helt afgørende, når du rejser i udlandet.


Visum

  • Før din rejse skal du vide, hvad visumreglerne er i det land, du skal til.
  • Bortset fra reglerne i destinationslandet, skal du også kontrollere betingelserne for transit i overførselslande. Nogle lande kræver transitvisum fra borgere fra visse lande (i USA eller Hviderusland).


Vores konsulenter kan give dig grundlæggende oplysninger, hvis der kræves visum, og af hvilken type. Det skal dog bemærkes, at eSky ikke beskæftiger sig med visumsager og ikke giver detaljerede oplysninger om dette spørgsmål.


Elektronisk billetnummer eller et boardingkort

Det anbefales under alle omstændigheder at have nummeret (koden) på din reservation eller nummeret på din e-billet, da det kan gøre indtjekning nemmere i mange situationer. Et manglende bookingnummer eller e-billetnummer kan medføre manglende evne til at matche et navn på passagerernes liste med det navn, der vises på dit ID, og som et resultat, en nægtelse af at komme ombord på flyet.

Ved hjælp af flyselskaber såsom Ryanair, Wizz Air eller EasyJet kan du foretage online check-in via eSky. Specifikke instruktioner og et hyperlink til indtjekning sendes til dig i en e-mail sammen med din e-billet. Hyperlinket fører dig til indtjekningsformularen - når du har udfyldt dataene, får du en e-mail med en check-in-bekræftelse og et boardingkort vedhæftet. Udskriv dette papir, og sørg for at tage det med dig til lufthavnen sammen med det ID, der blev brugt til check-in.

Hotelkupon

Modtaget via e-mail, skal hotelkuponen udskrives og medbringes som bekræftelse for betaling af hotellet. Baseret på den viste kupon modtager du nøglerne til dit værelse.

Forsikringspolitik

Når du har købt en forsikringspolice på eSky, får du den sendt via e-mail. Du skal udskrive den og have den med dig som bekræftelse på at have forsikring. Hvis du ikke har forsikring, skal du kontrollere, hvordan du vælger en ordentlig forsikring.

Andre dokumenter

På nogle ruter og under nogle omstændigheder kræves det, at passagerer har yderligere dokumenter, hvis visning er betingelsen for, at passageren kan komme ombord på flyet. Sådanne dokumenter er blandt andet:

  • Udtalelse om, at en gravid kvinde kan flyve (normalt påkrævet fra den 28. uge, men det er værd at have det tidligere)
  • Certifikat for vaccinationer (hvis de er påkrævet hos en destination eller et transitland)
  • Et dokument, der tillader luftfartsselskabet at have barnet med ombord (hvis barnet rejser uden værge)
  • Certifikat fra en dyrlæge og et pas til et dyr (hvis du rejser med et dyr)

Tillæg til at bære våben (hvis du rejser med et jagtvåben) Husk! Hvis du planlægger en rejse, skal du sørge for at medbringe rejsedokumenter, som er nødvendige for den rejse. Kravene kan variere betydeligt afhængigt af ankomstlandet og transitlandet, hvis din rejse inkluderer mellemlandinger. For at være sikker på, hvilke dokumenter du skal medbringe, anbefales det at kontrollere de løbende opdaterede oplysninger, der offentliggøres på din regerings hjemmeside.

Tips og forslag i denne artikel og relaterede artikler er kun til hjælp og orienteringsformål og må ikke udgøre grundlaget for et krav mod eSkytravel.dk.

Indeholder denne artikel de oplysninger, du ledte efter? Ja | Nej
Efter min mening er denne artikel:
Tak for din mening!