Menu

10 ting du skal vide, før du rejser med fly

10 ting du skal vide, før du rejser med fly

1. Disse ting kan du ikke tage med i din bagage

Eksplosive og brandfarlige stoffer er forbudt i håndbagage og registreret bagage for hvert flyselskab. Blandt disse er gasbrændere, fyrværkeri, engangsgrille med mere.

Af sikkerhedsmæssige årsager kan du ikke tage genstande, der kan bruges som våben, med i din håndbagage som for eksempel: Skarpe sakse, værktøjer eller korkskruer.

De mest skrappe regler vedrører væsker. Du kan ikke tage mere end 10 flasker med en kapacitet på 100 ml. hver med i din håndbagage. De skal alle være pakket i en gennemsigtig pose med 1 liter kapacitet. I håndbagagen kan du medbringe medicin, også flydende, men kun i en mængde, der er uundværlig under en flyvetur.

2. At pakke en kuffert er en kunstart i sig selv

Hvert flyselskab har sine egne regler vedrørende størrelse og vægt af håndbagage og registreret bagage. Det er vigtigt ikke at overskride disse værdier, da du skal betale et stort gebyr i lufthavnen, hvis du medbringer en kuffert, der vejer for meget.

De fleste flyselskaber, bortset fra håndbagage, tillader, at du også medbringer en ekstra, mindre taske ombord på flyvemaskinen - det kan være en kvindetaske eller en rygsæk med en bærbar computer. Pak din bagage på en sådan måde, at det er nemt for dig at tage noget ud, når du kommer til sikkerhedskontrollen.

Registreret bagage rejser langt, før det er tilbage i dine hænder. Derfor er det vigtigt, at hverken bælter, lynlåse, stifter osv. stikker ud. Hvis du sætter en sovepose eller en skummadras fast til din rygsæk, skal du pakke alt i folie, der kan strækkes ud. På denne måde har du en sikkerhed for, at ingen af dine ting vil blive beskadiget eller falde ud.<

3. Sørg for at være klar til check-in

I lufthavnen er det ikke kun din bagage, der vil blive kontrolleret. Du skal også igennem sikkerhedskontrollen. Når det er din tur, skal du tage en kurv i nærheden af sikkerheds​​bæltet og put alt fra dine lommer i denne. Du skal også tage din jakke, tykke trøje, tørklæde, bælte osv. af.

Dine ting vil køre gennem scanneren på sikkerhedsbæltet, og du vil gå igennem en speciel metaldetektor. Sikkerhedskontrollørerne kan bede dig om yderligere at tage dine sko af, hvis metaldetektoren begynder at bippe.

4. Hvert land har sine egne regler

I EU er der ensartede regler, når det kommer til handel med alkohol, cigaretter, mad og blomster i de fleste lande. Udenfor EU har hvert land sine egne regler. Straffen for at rejse med forbudte varer eller rejse med for store mængder, er også afhængig af reglerne i et givent land. Den mest blide form for straf er at ødelægge varerne. Men i muslimske lande gives der for eksempel en stor bøde for forsendelse af alkohol.

Reglerne kan også vedrøre kontanter eller værdifulde genstande som kunstværker, historiske genstande eller dele tilhørende dyr under beskyttelse såsom elfenben.

5. Korrekt påklædning til flyveturen

Det virker måske trivielt, men det er værd at være opmærksom på din påklædning. Jo længere flyveturen varer, desto nemmere er det at føle sig ubehagelig til mode med en ukomfortabel påklædning.

Det vigtigste er nemlig komfort. Derfor skal du sørge for, at der ikke er noget, der strammer under en lang flyvetur. Selvom du rejser midt på sommeren, skal du tage sokker og en tyk trøje på. Der bliver nemlig altid tændt for aircondition på flyet, så du vil muligvis ende med at fryse.

Hvis du har langt hår, så sæt det op, så det ikke forstyrrer dig, når du lægger dit hoved på din plads.

6. Sæt altid din telefon på flytilstand

Selvom vi hyppigere hører informationer om, at mobiltelefoner ikke forstyrrer flyvemaskinen, er der i de fleste flyselskaber forbud mod at bruge mobiltelefoner under en flyvning. Undtagelsen fra denne regel er flytilstand, som er tilgængelig med de fleste typer telefoner.

Nogle fly giver mulighed for, at du kan bruge Wi-Fi ombord på flyvemaskinen. Sådan en service skal du betale for i de fleste tilfælde.

7. Du kan tage mad med ombord

Det er ikke sandt, at du ikke må tage mad med ombord på flyet. Hvis du ikke køber mad ombord på flyet, kan du blive sulten under en flyvning. Tag snacks eller en sandwich med - så længe det ikke lugter for intensivt og ikke efterlader krummer. Begrænsninger vedrører kun drikkevarer. For at undgå disse, skal du købe dine drinks ved en gate eller en afgangslounge, efter du er gået gennem sikkerhedskontrollen.

Mad til børn er dog en anden historie. Forældre eller værger kan tage mælk eller anden mad med ombord til børn. Ved sikkerhedskontrollen skal det vises separat. I de fleste tilfælde skal en af forældrene prøve maden, for at få lov til at tage det med ombord. På de fleste fly er der mulighed for at opvarme mad i en mikroovn.

8. Slik er ikke kun for børn

Under afgang og landing kan ændringer i trykket forårsage en følelse af propper i ørerne. Hvis du også lider af en løbende næse, kan det være ret ubehageligt. Der er dog et par måder, hvorpå du kan håndtere dette problem.

Prøv at sluge spyt, tyg et tyggegummi eller sut på et stykke slik. Dette bør gøre symptomerne mindre ubehagelige. Hvis du har problemer med en løbende næse, skal du bruge næsedråber en halv time før afgang og landing.

Hvis frygten for at flyve forårsager maveproblemer, skal du være forberedt på en flyvning – sørg for at sove før flyveturen, spis en let ret og prøv at find noget, der vil lade dig fokusere på noget behageligt - det kan være en bog, din yndlingsmusik eller en tegning.

9. Børn vil kede sig

Selvom barnet elsker at flyve, så vil ethvert barn begynde at kede sig efter et stykke tid uden meget bevægelse. Det er værd at være forberedt på sådan et øjeblik. Hvis du ikke kan tage barnets yndlingslegetøj med, så vil et stykke papir og nogle farveblyanter være nok. Bed barnet om at tegne jeres rejse - hvordan ser flyet ud, lufthavnen, landskabet osv.

Du kan også spille spil, der ikke kræver en masse - såsom sten, saks, papir, opfinde ord, der starter med et bogstav i slutningen af det foregående osv. Du kan også lave historier - gætte hvilke steder du passerer igennem nu, hvad skyerne minder dig om osv.

10. Pilotkabinen kan besøges

Selvfølgelig under forudsætning af, at piloten vil acceptere dette. Det er ikke værd at spørge om dette, før du tager afsted - piloter er nemlig meget travle på dette tidspunkt. Spørg en stewardesse under flyvningen, om der efter landing er sådan en mulighed. Hvis der ikke er nogen forsinkelse, og hvis besætningen ikke har meget travlt, er der sandsynlighed for, at kaptajnen vil lede dig gennem kabinen.

Nogle flyselskaber har specielle loyalitetsprogrammer for børn - for rejste kilometer får de point, som kan udveksles til en besøgstur i kabinen.

 

Tips og forslag i denne artikel og relaterede artikler er kun til hjælp og orienteringsformål og må ikke udgøre grundlaget for et krav mod eSkytravel.dk.

Indeholder denne artikel de oplysninger, du ledte efter? Ja | Nej
Efter min mening er denne artikel:
Tak for din mening!